Zvornik / 01.03.2022

Predstavnici Civilne zaštite Zvornik obiljeležili svoj dan

Slika
title

Povodom 1.marta Međunarodnog dana civilne zaštite, danas je održana  sednica Gradskog štaba za vanredne situacije na kojoj su usvojeni godišnji planovi za odbranu od poplava i požara. 

U razgovoru u povodu obilježavanja praznika civilne zaštite, sa načelnikom Službe civilne zaštite Zvornik Rajko Juroševićem pitali smo ga za rezultate postignute u prošloj godini.  Prema njegovim riječima, protekla godina je bila mirna jer reka Drina nije pravila probleme izlivanjem, pa nije bilo značajnijih aktivnosti Civilne zaštite kada su u pitanju poplave. Problema je jedino bilo od reka Hoča i Sapna, kod izlivanja na manjim površinama uz manju materijalnu štetu.

Načelnik Službe civilne zaštite Zvornik  Rajko Jurošević, rekao je da je Služba nabavila dodatnu opremu koja će biti korišćenja u slučaju poplava. Na raspolaganju su im sada dva čamca i dva motora, kao i dva kompleta ronilačke opreme. Jurošević je najavio da će nakon obuke u ovoj godini dobiti i dva profesionalno osposobljena ronioca, od koji će jedan biti u Civilnoj zaštiti i jedan u Vatrogasnoj jedinici.

On je naglasio  da ni Vatrogasna jedinica Zvornik  u protekloj godini imala manje intervencija nego ranijih godina i uputio apel građanima da ne pale nisko rastinje pored šuma, jer dovode u opasnost svoj život, a  mogu da izazovu i velike šumske požare.

U toku godine Civilna zaštita planira da izvrši reorganizaciju i popuni rezervni sastav jedinica za spašavanje na teritoriji grada Zvornika.

Slika
vezba