Zvornik / 05.05.2024

Međunarodni dan babica, najradosnija vijest je iz porodilišta

Slika
porodiliste, babice

Najveća podrška majkama posle porođaja su babice. Babice su svjedoci prvog susreta sa novorođenčem i radosti koja prati taj trenutak. U svetu je jedan dan posvećen upravo i njima. Međunarodni dan babica, obilježava se  5. maja. Ovo je priča o njima ispričana i fotografijama  JZU Bolnica Zvornik.

Slika
porodiliste, babice

U porodilištu JZU Bolnica Zvornik babice su tu da pomognu svakoj porodilji. Rezultat njihovih svakodnevnih aktivosti je jutarnji izveštaj o rođenim bebama, naša najradosnija vijest. Od početka  godine u porodilištu zvorničke bolnice rođene su ukupno 163 bebe, a tokom aprila   45 beba. Rođene su u aprilu 22  djevojčice i 23  dječaka.

Slika
porodiliste, babice

Kako su, obilježavajući ovaj dan, babice u prordilištu JZU Bolnica Zvornik poželele, nadaju se   povećanom broja novorođenih beba i tokom ostatka godine, kako bi nam naši najmlađi donijeli radost u naše živote u što većem broju.

Poruka na ovaj dan, koji je ujedno i Vaskrs, babica zvorničkog porodilišta je: „Neka svim rođenim bebama i njihovim porodicama život bude ispunjen životnim radostima i dobrim zdravlјem“.   

Slika
porodiliste, babice

 

Slika
porodiliste, babice