Zvornik / 15.09.2022

U NBZ održan javni čas pod nazivom”S nepokolebljivom verom i nadom,junaci napred u otadžbinu”

Slika
bib

Narodna biblioteka Zvornik povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave organizovala je javni čas pod nazivom „S nepokolebljivom verom i nadom, junaci napred u otadžbinu”.

Slika
bib

Kako nam je rekao Željko Nikolić,iz Narodne biblioteke Zvornik,ovaj praznik je ustanovljen u znak sjećanja na dan kada je u Prvom svjetskom ratu 1918.godine, probijen Solunski front i upravo zbog toga, kroz video prezentaciju učenike su upoznali kako sa događajima koj su prethodili proboju, kao i sa samim probojem.Učenici SŠC”Petar Kočić” imali su priliku da saznaju i nešto više o sjajnim srpskim  vojskovođama u velikom ratu.

Slika
bib

On je dodao da su kroz razgovor, kod učenika razvili svjest o značaju samog proboja ali i o značaju čuvanja od zaborava,o značaju jedinstva i slobode.U okviru javnog časa učenicima su pročitana srpska pisma iz Prvog svjetskog rata koja imaju snažne rodoljubive i lirske elemente.

U Narodnoj biblioteci Zvornik u srijedu od 19. časova, biće otvorena izložba „Đeneral Krsta Smiljanić“, autorke Snežane Đenić saopšteno je iz ove kulturno obrazovne ustanove .