Zvornik / 29.03.2024

Servisne informacije regije Birač za 29.03.2024.godine.

Slika
Most golubovi 1

Na području koje pokriva PU Zvornik evidentirano je jedno krivično djelo u Bratuncu.Zabilježen je  jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Tršiću. U protekla 24 časa dogodile  su se dvije saobraćajne nezgode, u Čelopeku, kada je jedno lice povrijeđeno, i Kozluku, kada je pričinjena materijalna šteta. Zabilježen je i jedan požar u Milićima.

U porodilištu zvorničke bolnice rođene su tri bebe,tri dječaka.

Pripadnici Službe profesionalne vatrogasne jedinice iz Zvornika imali su mirnu noć,bez intervencija.

Danas se izvode radovi na dalekovodu „Drinjača 2“ pa će bez električne energije od 8 do 15 časova biti trafo-područja Đevanje, Baručići, Dautovići, Kostjerevo, Luke, Paljevići, Kušlat, Liješanj 1 i 2, Drinjača 1, 2 i 3, Sopotnik 1 i 2, Bunari 1 i 2, Zelinje 1 Nova i Zelinje 2 i 3. 

Saobraćaj se na putevima regije Birač odvija po suvim kolovozima uz povoljne uslove za vožnju.

Biometeorološka prognoza danas je nepovoljna za astmatičare ,hipertoničare  i srčane bolesnike.Od meteoropatskih reakcija moguća je glavobolja,bolovi u kostima i mišićima i nervoza.

Danas će biti pretežno sunčano vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha do 26 stepeni Celzijusovih. U prvom dijelu dana preovladavaće toplo i pretežno sunčano vrijeme, a na jugu i zapadu uz umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Porast oblačnosti od juga i zapada očekuje se u drugom dijelu dana.Duvaće slab do umjeren vjetar, u višim krajevima jak, južnih smjerova.Јutarnja temperatura vazduha biće od sedam do 11, a dnevna od 18 na jugu do 26 stepeni Celzijusovih na sjeveroistoku.