Zvornik / 22.01.2022

JZU Bolnica Zvornik-nedelja za humanost

Slika
Bolnica Zv 1

U JZU Bolnica Zvornik beležimo i dodatne aktivnosti koje su organizovane u ovoj zdravstvenoj ustanovi, uz ovonedeljno pisanje radija Osvit  o izgradnji novog bloka bolnice,   pristigloj savremenoj opremi i uslugama,  početku rada i zakazivanju za MRI aparat.

U Zvoriku, tiho i nezapaženo prošla je svetska kampanja Sedmica prevencije karcinoma grlića materice.  Sjetili su je se jedino  u JZU Bolnica Zovrnik koji su u okviru Sedmice prevencije karcinoma grlića maternice imali  promo objavu na svom fejsbuk profilu. Ova kampanja je istina bila samo usmerena na fejsbuk, ali je i značajna zato što su se jedino zdravstveni radnici Bolnice u Zvorniku sjetili da treba ukazati na bolest sa kojom se  susreće sve veći broj žena. Svi posjetioci profila Bolnice mogli su da pročitaju promotivni tekst u kojem je ukazano na sve simptome koji prethode bolesti karcinoma grlića maternice, načinu lećenja i značaju preventivnih pregleda.

Slika
Bolnica Zv 2

U ovoj nedelji medicinski tehničari – anestetičari zvorničke bolnice, zaposleni u Službi za anesteziju i reanimaciju sa intenzivnom njegom realizovali su i svoju ideju o zajedničkom doniranju krvi. Njihov gest podstakao je i ostale iz Službe u kojoj rade, te u budućnosti planiraju grupne odlaske u Zavod za transfuzijsku medicinu Zvornik i grupno doniranje krvi.

Za kraj nedelje i lepa vest iz porodilišta. U protekla 24 časa rođene su četiri bebe . Na svijet su došla tri dječaka i djevojčica.