Multimedija / 11.04.2024

Podrška i pomoć samohranoj majci Jeli Marković Ristanović

Slika
humani bazar Jela

Za nastavak lečenja  Jele Marković Ristanović, na njen žiro račun dana je uplaćeno 7294 KM, prikupljenih zahvaljujući sićonjem humanitarnom bazaru i humanom ultramaratonu koji su istrčali policijski službenici iz PU Zvornika, Predrag Subotić i Vladan Mitrović.

Tačnije na bazaru je prikupljeno 6094 KM, a maratonci su u kutiju ubacili 1200 KM, iznos koji im je u Bijeljini uručen kao novčana pomoć od strane Republičke stranke Srpske.

Humanitarni bazar koji je sinoć ponovo privukao veliku pažnju Zvorničana organizovala je u suštini neformalna grupa koja je od samih građana dobila naziv „SLATKO ĆOŠE“. Istina kontaktirale su ih kolege Jele Marković Ristanović,  a oni njih 70 pojedinaca latili su se posla da sve pripreme za humanitarni bazar.

Na bazaru smo ih sve zatekli, a u ime grupe „Slatko ćoše“, razgovarali smo sa Majom Vrlješ, devojkom, al bukvalno „devojkom za sve“. Za njih je organizacija humanitarnog bazara, ovaj put za Jelu Marković Ristanović, čin dobročinstva i podrške, koji su spremi da pruže svima u svakom momentu.

U ekipi „Slatko ćoše“ su domaćice, frizeri, komzmetičati, cvećari, preduzetnici, svi  oni koji za humanitarni bazar doniraju svoje proizvode ili poklone vaučere. Tako je u sinoćnoj ponudi bilo preko 800 slatkiša, raznih proizvoda i vaučera, koje su prolaznici mogli da otkupe uz humanitarni novčani prilog koji su ubacivali u kutiju koja je bila na štandu.

Neformalnu grupu „Slatko ćoše“  su sinoć pomogle i kolege Jele Marković Ristanović, koji takođe organizuju svoju akciju u preduzeću.  Na humani bazar na platou ispred Kasine sinoć su sa svog ultramaratona stigli i Predrag Subotić i Vladan Mitrović policijski službenici iz PU Zvornika, koji su trčali humani ultramaraton za Jelu Marković Ristanović . Subotić i Mitrović su takođe sa svoje strane želeli da daju podršku i prikupe pomoć Jeli. Kako je protekao njihovo humano trčanje opisao je Vladan Mitrović.

Prikupljaju se i dalje novčana sredsta za nastavak lečenja  Jele Marković Ristanović, koja je na lečenju karcinoma. Ona se trenutno, po povratku iz Turske odmara i prima terapiju u Zvorniku, a po prikupljenoj pomoći nada se nastavku lečenja u Turskoj.